søndag 30. desember 2007

Deilig med julefri!

Snart er jula over sier mamma. Veldig dumt sier jeg. Jeg liker julen jeg!! Får være sammen med alle i familien hele tiden, får masse ekstra kos, lange turer i skogen mens det er lyst ute, masse god mat.. Jul er topp!!

Igår var jeg og mamma først og gikk oss en tur, og mens vi var å gikk tur (var nesten hjemme) så spurte Maja og Theas mamma Tone hvis vi hadde lyst til å være med å trene agility. Og det hadde vi jo :-) Så det ble rett fra lang tur til å trene agility, og så en tur igjen der jeg fikk leke med Maja og Thea. Agility er veldig artig, spesielt å springe gjennom pølsa og tunnelen :-) Vippa er ikke så artig - den er faktisk rett og slett ekkel. Men jeg gikk no - så vidt - over den likevel jeg. Var vel kanskje ikke helt frivillig, men Tone og mamma var sånn i veien slik at jeg ikke kunne gå noen annen vei enn fremover, slik at jeg måtte no bare gå over vippa da.. Helt greit å gå opp vippa, men liker ikke når den plutselig slår over slik at jeg plutselig må gå nedover istedet.. :-S Men fikk no masse godteri og berøm, så hvem vet. Kanskje den egentlig ikke er så farlig som jeg trur..

Bommen går ganske greit. Helt greit å gå oppover, og på den, men liker ikke helt å gå ned her heller. Vill helst bare hoppe ned enkelt å greit jeg, men det får jeg ikke lov til for mamma. Vi gikk ikke bommen igår siden mamma og Tone ikke orket å ta den frem, men vi gikk den dagen før. Tunnel og pølsa derimot er kjempeartig :-) Det springer jeg igjennom fort som bare det - av og til også uten at mamma har sagt noe! :-) Igår når Maja trente så sku jeg vare belønningen hennes på andre siden tunnelen når hun kom igjennom, så når Maja var igjennom så slapp mamma meg slik at vi sku få leke, men jeg sprang no bare gjennom tunnelen selv jeg, før vi begynte med leken :-) Er jo kjempeartig å springe igjennom tunneler og pølser. Plutselig så kommer det en ball farendes når man er på tur ut fra den, så trixet er å springe så fort som mulig igjennom slik at man ikke misser ballen! Jeg gjør aldrig det :-) Jo, en gang kanksje, men jeg fann jo ballen fort etterpå da. Etter den gangen så gjør jeg aldrig det igjen. Man lærer vel av sine misstag! :-)

Idag når jeg og mamma gikk tur så møtte vi forresten en labbis til :-) Jeg husker ikke hva hun hette (Kaki? Shanti?), men hun er noe som mamma kaller for servicehund. Hun hjelper til hjemme - henter ting fra kjøleskapet osv. Jeg bruker jo og gjøre det - kanskje jeg er servicehund jeg og? Bruker jo kanskje ikke hente ting fra kjøløeskapet da, men det er jo bare fordi jeg ikke får lov! Men er jo kjempeflink til å bære omkring på sokkene til mamma for eksempel. Eller plukke opp ting som hun mister på gulvet. Og hun mister mye rart! Bruker også hjelpe til å dekke på bordet når vi skal spise. Og så fungerer jeg jo ypperlig som støvsuger under matbordet i hvertfall...

Støvsuger ja. Mamma støvsuger hver dag for tiden. Hun sier at det er fordi jeg røyter så mye. Jeg hater støvsugeren. Den er kjempeekkel slik at jeg går å gjemmer meg hver gang som mamma eller pappa henter den frem. Skjønner ikke hvorfor man skal ha sånne teite ting jeg. Hva gjør det hvis det er litt hundehår rundt omkring? Ikke noe spørr du meg!!

Ingen kommentarer: